Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.03.2021

Керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний взяв участь у спільній нараді з питань додержання вимог законодавства у сфері екології

У середу, 17 березня 2021 року, під головуванням Генерального прокурора Ірини Венедіктової відбулася спільна нарада керівників правоохоронних та інших державних органів з питань додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, протидії кримінальним правопорушенням проти довкілля.
 
Безпосередньо, прокуратурою АР Крим та м. Севастополя здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях пов’язаними із забрудненням навколишнього природного середовища, проведенням незаконного видобутку корисних копалин на тимчасово окупованій території півострова. Зазначені дії кваліфіковано за ст. ст. 236, 240, 241, 243, 252, 441 КК України.
 
У зв’язку з відсутністю фактичного доступу до території окупованого півострова Крим, керівництвом прокуратури автономії та Міндовкілля ініційовано створення робочої групи, до складу якої також увійшли представники державних контролюючих органів у сфері охорони навколишнього природного середовища та Офісу Генерального прокурора.
 
Мета діяльності зазначеної групи полягає, зокрема, у розробленні механізмів моніторингу правопорушень у вказаній сфері, що зможе забезпечить їх ефективне розслідування. Наразі, розроблено проект «Методики  визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами».  

кількість переглядів: 1389