Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
02.07.2021

Незаконний продаж майна на 85 тисяч доларів США: судитимуть учасницю шахрайської схеми

Прокуратурою Автономної Республіки Крим та міста Севастополя скеровано до суду обвинувальний акт стосовно учасниці шахрайської схеми, яка зі спільниками намагалася заволодіти грошовими коштами громадянина України, шляхом здійснення продажу нежитлової будівлі із використанням підроблених документів (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 КК України).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що група осіб, з метою заволодіння коштами громадянина України, підробила документи про право власності на нежитлове приміщення для здійснення його подальшого «продажу». Задля приховання слідів підроблення та знаючи про неможливість перевірки інформації, учасники шахрайської схеми нібито зареєстрували майно на одне з товариств, що знаходиться в АР Крим. Надалі, на основі підроблених документів, вони здійснили фіктивне відчуження майна на користь обвинуваченої та намагались його продати. Саме під час оформлення договору купівлі-продажу майна та отримання від «покупця» 85 тисяч доларів США, двох учасників шахрайської схеми було затримано та повідомлено про підозри. Загалом, повідомлено про підозри трьом учасникам шахрайської схеми, досудове розслідування відносно яких триває.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним.

 

кількість переглядів: 1893