Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
13.07.2021

Перевезення осіб до Росії через окупований Крим: до 5 років позбавлення волі засуджено перевізника, який організував схему

За публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та міста Севастополя до 5 років позбавлення волі засуджено перевізника, що організував схему незаконного перевезення осіб до РФ через територію півострова Крим за ч. 2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 1 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в`їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї).
 
 
Як повідомлялося раніше, засуджений на власному легковому авто здійснював незаконне перевезення осіб з КПВВ «Чаплинка» Херсонської області через тимчасово окуповану територію півострова, прямуючи по незаконно збудованому мосту над Керченською протокою до Краснодарського краю РФ.
 
 
Перевізник чітко усвідомлював, що пункти пропуску через державний кордон України на території півострова Крим не функціонують, а міст через Керченську протоку – незаконно збудований і не може бути використаним для перетину україно–російського кордону.
Судом враховано визнання засудженим своєї провини у повному обсязі, щире каяття у скоєному, активне сприяння розкриттю злочину, укладення угоди про визнання винуватості, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років.
Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим.
 

кількість переглядів: 3384