Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.09.2021

Порушення державою-окупантом екологічних норм в Криму: для працівників прокуратури автономії проведено практичний семінар щодо розслідування зазначених злочинів

Сьогодні, 10 вересня 2021 року, для працівників прокуратури АР Крим та м. Севастополя проведено семінар за участю аналітика ГО «КримSOS» Є. Ярошенка, експерта у сфері охорони довкілля О. Василюка та партнера Global Diligence LLP, що спеціалізується на міжнародному кримінальному праві та правах людини Alexandre Rrezanti.
 

Під час заходу обговорено особливості виявлення кримінальних правопорушень у сфері охорони довкілля, що вчиняються на півострові, а також новітні тактики та методики їх ефективного розслідування.
 

Зокрема, розглянуто особливості кваліфікації таких злочинів за національним законодавством, а також їх кваліфікація як воєнних злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду.
 

Нагадаємо, що у кримінальних провадженнях прокуратури автономії вже зафіксовані факти самовільного використання надр «окупаційними органами Російської Федерації», наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, знищення об’єктів лісового, водного та природно - заповідного фонду тощо.
 

кількість переглядів: 1750