Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.12.2021

Для працівників прокуратури автономії проведено тренінг «Використання бази даних Міжнародного кримінального суду «Legal Tools»

Учора, 16 грудня 2021 року, для працівників прокуратури автономії проведено тренінг «Використання бази даних Міжнародного кримінального суду «Legal Tools» для пошуку правових джерел у міжнародному кримінальному праві».

База даних Legal Tools розробляється під егідою Офісу прокурора МКС з 2003 року та є провідним онлайн-ресурсом для пошуку правових джерел у міжнародному кримінальному праві. Legal tools надає безкоштовний онлайн-доступ до понад 100 000 правових джерел, які можуть мати відношення до справ, пов’язаних із основними міжнародними злочинами.
 

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя починаючи з 2017 року співпрацює з Офісом прокурора МКС та спільно з неурядовими організаціями направила до Міжнародного кримінального суду вже 12 інформаційних повідомлень про вчинення воєнних злочинів та злочинів проти людяності на окупованому півострові. Навички оперування базою даних LTD допоможуть оптимізувати процес їх написання. Враховуючи специфіку документування прокуратурою автономії злочинів, що систематично вчиняються в Криму, прокурори зможуть ефективніше застосовувати норми міжнародного кримінального права у своїй роботі та аналізувати практику рішень Міжнародного кримінального суду.
 

Спікери тренінгу: Ілля Утмелідзе – директор  Case Matrix Network, відділу Центру досліджень і політики міжнародного права CILRAP; Девашиш Байс – заступник координатора проєкту Legal Tools, науковий співробітник Центру досліджень і політики міжнародного права CILRAP.
 

кількість переглядів: 3279