Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.02.2022

Кримінальне переслідування українських активістів в окупованому Криму: заочно судитимуть суддю «Верховного суду Республіки Крим»

За процесуального керівництва прокуратури автономії, в порядку спеціального досудового розслідування, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишньої судді Залізничного районного суду АР Крим. Дії обвинуваченої кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
 
Встановлено, що після окупації у 2014 році, обвинувачена зрадила присязі на вірність народу України та продовжила роботу в незаконно створених судових органів на півострові, пізніше була призначена на посаду судді незаконно створеного «Верховного суду Республіки Крим»
 
«Суддя» надавала допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ та сприяла окупаційним органам влади у придушенні спротивів окупації півострова з боку кримчан. Зокрема, «суддя» винесла ряд незаконних рішень у кримінальних справах щодо українських активістів.
 
Таким чином, обвинувачена сприяла становленню та зміцненню окупаційних судових органів на півострові, та надавала допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 618