Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.03.2022

Важливе звернення до громадян України в окупованому Криму, яких рф примушує воювати проти України

За нашою інформацією, росія активно мобілізує мешканців окупованого півострова для участі у війні проти України. А також залякує громадян, які з 2014 року під примусом проходили строкову службу в зс рф - начебто українська влада покарає їх за це.
 
Такі дії окупантів є серйозним порушенням норм міжнародного права та національного законодавства.
 
Прокуратура АР Крим та м. Севастополя та Представництво Президента в Автономній Республіці Крим звертаються до громадян України в окупованому Криму та вчергове наголошують:
- кримчани, які вимушено призвані до лав армії рф або інших незаконних формувань — є жертвами збройного конфлікту, а не злочинцями. Отже, вони не можуть та не будуть підлягати кримінальному переслідуванню владою України. Недостовірна інформація про переслідування Україною призовників — черговий фейк, який поширюється росією і який спрямований на залякування цивільного населення півострову.
 
Раніше Представництво вже публікувало деталі щодо того, як наші громадяни в Криму можуть уникнути примусової мобілізації або як діяти, якщо рф вас вже відправила воювати проти України. Деталі на їхній сторінці у Facebook.
 
кримськотат. https://cutt.ly/QSyPT5n
 
Важливо: якщо буде доведено, що призвана особа виконувала незаконні злочинні накази, що призвели до жертв серед цивільного населення або руйнування цивільної інфраструктури, вона буде нести кримінальну відповідальність за ст. 438 КК України.

кількість переглядів: 656