Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
22.04.2022

Чергова порція абсурду від рф та її окупаційної адміністрації, які продовжують реалізувати політику переслідування громадян України в Криму.

Сьогодні, незаконно створений суд в Армянську заочно засудив на два роки колишнього голову Меджлісу кримськотатарського народу та народного депутата України Мустафу Джемілєва. Лідера кримськотатарського народу засудили за, ніби, «перетин державного кордону РФ 3 травня 2014 року». Однак, фактично, перетин Джемілєвим адміністративної межі між Херсонською областю та окупованим Кримом. Також, окупанти інкримінували йому нібито недбале поводження зі зброєю.
 
Своїми діями окупаційні правоохоронні та судові органи вкотре порушують норми міжнародного гуманітарного права, у тому числі, IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року.
 
Нагадаємо, 3 травня 2014 року окупаційна влада незаконно заборонила в’їзд на півострів Мустафі Джемілєву.
 
Тоді, представники корінного народу Криму перекрили ключові траси півострова, висловлюючи свою незгоду з «рішеннями» окупаційної влади та з режимом в цілому.
 
Щоб зупинити масовий спротив, окупанти показово притягували активістів до адміністративної відповідальності. Сфабриковані справи проти своїх співвітчизників, громадян України, розглядали кримські «судді», керуючись при цьому законодавством країни-окупанта.
 
Прокуратура автономії скерувала до суду 20 обвинувальних актів щодо «суддів», які причетні саме до цієї справи та надалі продовжує системну роботу з притягнення винних осіб до належної відповідальності.

кількість переглядів: 746