Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.05.2022

«За відвагу та відданість правді» - вітаємо українських журналістів із присвоєнням Пулітцерівської премії

У тому числі тих, хто більше 8 років висвітлює події війни в Україні. Ціною власного життя, здоров’я, безпеки інформує суспільство про реальну ситуацію в окупованому Криму.
 
 Активна фаза окупації півострова супроводжувалась повним захопленням інформаційного простору. 8 років окупації призвели до зникнення незалежних ЗМІ в Криму, контролю за інформацією з боку держави-окупанта та тотальною пропагандою російських «медіа». Працівники ж українських та іноземних ЗМІ зазнали серйозних порушень своїх прав.
 
 Серед злочинів проти журналістів у Криму – незаконні обшуки, арешти, видворення, заборона на роботу незалежних ЗМІ на окупованому півострові. Правоохоронні органи автономії розслідують 24 кримінальні провадження за 44 фактами порушення прав журналістів та інших представників ЗМІ в Криму. Також, на основі цих фактів у лютому 2021 року до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду було скеровано інформаційне повідомлення, у якому містяться докази злочинів представників держави-окупанта.
 
 Правоохоронці фіксують нові факти порушення прав журналістів на півострові. Наразі, повідомлено про підозри 13 особам, серед яких окупаційні судді, колишні працівники СБУ та учасники незаконного збройного формування «Самооборона Криму».
 
За час повномасштабного вторгнення рф на територію України, окупанти вбили більше 20 журналістів, не лише українських, а й іноземних. Понад сто регіональних медіа змушені були припинити роботу через загрозу розправи та смерті.
 
 Дякуємо кожному журналісту, професіоналу своєї справи, який працює цілодобово, у важких та часто небезпечних умовах, аби донести усьому світу, що насправді відбувається в Україні!

кількість переглядів: 1093