Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
20.07.2022

Незаконне видворення громадянина України з тимчасово окупованого півострова: кримській «судді» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру «заступниці голови Алуштинського міського суду Республіки Крим» за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Встановлено, що після окупації півострова, у 2014 році, підозрювана зрадила присязі на вірність народу України та перейшла на службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта, обійнявши посаду «заступниці голови Алуштинського міського суду Республіки Крим».
 
Своїми діями та рішеннями «суддя» брала безпосередню участь в реалізації політики держави-окупанта, яка спрямована на зміну демографічного складу населення півострова. 
 
Так, суддя, незаконно застосовуючи законодавство РФ, ухвалила рішення про видворення з території півострова громадянина України у зв’язку з «відсутністю дозвільних документів», який «допустив порушення правил перебування на території РФ». Проте, жодні додаткові дозволи для проживання громадян України на тимчасово окупованій території півострова за українським законодавством не передбачені.
 
Таким чином, підозрювана порушила статті 47, 49, 147 Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року.
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.  Нагадаємо, що раніше прокуратура автономії скерували до суду обвинувальний акт стосовно вказаної «судді» за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).
 
Фактично з самого початку окупації півострова, РФ розпочала реалізацію політики, спрямованої на зміну демографічного складу населення Криму та витіснення українських громадян з його території. За понад вісім років окупації, прокуратура автономії зафіксовані численні факти умисних вбивств, викрадень, катувань, кримінальних переслідувань громадян України за релігійними, політичними, етнічними та іншими ознаками. Кінцева мета таких дій з боку держави-окупанта полягає у витісненні з Криму громадян України, незгодних з окупаційним режимом, та заселенні півострова громадянами РФ, що є серйозним порушенням норм міжнародного гуманітарного права.  
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1944