Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
26.07.2022

Ігор Поночовний: «Злочини у сфері охорони навколишнього природного середовища в Криму – важливий аспект в роботі прокуратури автономії»

Численні екологічні злочини РФ та її окупаційної адміністрації в Криму завжди перебувають у фокусі уваги прокуратури АР Крим та м. Севастополя. З початку окупації, екологічна ситуація на півострові постійно погіршується, оскільки держава-окупант використовує територію півострова, як військову базу та повноцінний плацдарм для наступу на територію України.
 
Саме про злочини у сфері охорони навколишнього природного середовища в Криму йшла мова під час зустрічі керівника прокуратури АР Крим та м. Севастополя Ігоря Поночовного з проектним директором міжнародної громадської організації «International Partnership for Human Rigts» Сімоном Папуашвілі.
 
Учасники зустрічі обговорили екологічну ситуацію на півострові в умовах повномасштабного вторгнення РФ на територію України, зокрема мова йшла стосовно:
 
-        співпраці прокуратури автономії та IPHR щодо написання інформаційного повідомлення до Офісу прокурора МКС про вчинення злочинів у сфері екології;
-        напрацювання механізмів взаємодії під час документування вказаної категорії злочинів у зв’язку з роботою в умовах відсутності доступу до території.
 
IPHR – громадська  організація, яка відстежує, документує та звітує про розвиток прав людини у світлі міжнародних стандартів. Організація проводить кампанії з підвищення обізнаності міжнародної громадськості щодо гострих проблем прав людини та зосереджується на сприянні притягненню до відповідальності за порушення прав людини.

кількість переглядів: 1723