Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
05.10.2022

Прокуратура автономії встановила та повідомила про підозру організатору схеми перевезення українського зерна через окупований Крим

Прокуратура автономії повідомила про підозру генеральному директору російської компанії-власниці суден, що використовуються у схемі перевезення окупантами награбованого  українського зерна через окупований Крим до третіх країн. Дії підозрюваного кваліфіковано як організацію порушень порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї (ч. 3 ст. 27 та ч. 2 ст. 332-1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі до п’яти років.
 
Підозрюваний, громадянин РФ, обіймаючи посаду генерального директора судноплавної компанії «Крейн Марін Контрактор», організовував схеми маршрутів та керував систематичними незаконними порушеннями порядку в’їзду/виїзду з/на тимчасово окупований півострів. Зокрема, встановлено, що судна «Матрос Позиніч», «Михаил Ненашев» та «Матрос Кошка», які знаходяться у власності вказаної компанії, з лютого по червень 2022 року, систематично здійснювали незаконні заходи до закритого Севастопольського морського торговельного порту та виходи з нього, задля перевезення награбованого українського зерна до третіх країн.
 
Підозрюваний, усвідомлюючи протиправність своїх дій, керував процесом приховування маршрутів суден, таким чином капітани суден вимикали «AIS» (Автоматична ідентифікаційна система) та вносити до неї фіктивні відомості щодо курсу суден, які прямували нібито в порти РФ, а не в закриті морські порти окупованого Криму.
 
Нагадуємо, що за клопотаннями прокуратури автономії судом накладено арешти на 12 суден-порушників, які причетні до цієї схеми перевезення награбованого зерна, а також повідомлено про підозри чотирьом капітанам російських суден - «Матрос Позинич», «Михаил Ненашев», «Матрос Кошка» та «Амур-2501» за ч. 2 ст. 332-1 КК України.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим та м. Севастополі.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 3241