Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.11.2022

Сприяв окупації півострова та координував дії незаконного збройного формування: заочно судитимуть командира 5 роти кримської «самооборони» (ФОТО)

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно командира 5 роти незаконного збройного формування «Самооборони Криму», що діяла на півострові.

Встановлено, що чоловік був призначений командиром незаконного формування у лютому 2014 року. Він та його підлеглі брали участь у захопленні об’єктів критичної інфраструктури півострова, забезпечували функціонування незаконно створених блок-постів, патрулювали вулиці та проводили безпідставні обшуки громадян України. Під його керівництвом «Самооборона Криму» також забезпечувала проведення незаконного «референдуму», здійснюючи спостереження та патрулювання на «дільницях».

Пізніше, командир отримав від окупантів псевдонагороди «За повернення Криму» та «За захист Криму».

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 4 ст. 260 (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України).
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 659