Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.12.2022

Прокуратура автономії повідомила про підозру ще одному «кремлівському рупору» на півострові

Прокуратура автономії повідомила про підозру окупаційному депутату «Державної Ради Республіки Крим».
Будувати свою кар’єру в окупаційних органах влади підозрюваний розпочав відразу у 2014 році. Зокрема, він був регіональним депутатом до «Державної Ради РК» від «Єдиної Росії», працював у «Комітеті Державної Ради РК» з народної дипломатії та міжнаціональних відносин, де з 2018 по теперішній час займає посаду голови. 

Після повномасштабного вторгнення РФ, підозрюваний, як представник окупаційної влади здійснював інформаційну діяльність проти України. Неодноразово у засобах масової інформації чиновник закликав населення підтримувати збройну агресію РФ та виправдовував злочини окупантів. 

Будучи запрошеним гостем на різні пропагандистські телеканали, закликав до насильницького повалення влади в Україні. Також він переконував у легітимності окупації частини території України, транслюючи тези про «асвабадітєлєй РФ» від «фашистской ідеалогіі». Підозрюваний намагався створити позитивний образ окупантів та возвеличував ідеї «руського міра».

Дії підозрюваного кваліфіковано як публічні заклики до насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України), виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України) та колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 448