Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
19.12.2022

Державна зрада: прокуратура автономії підозрює двох колишніх працівників СБУ з Криму

Прокуратура автономії підозрює двох кримських військовослужбовців СБУ у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

У ході спеціального досудового розслідування встановлено, що підозрювані після окупації півострова ЗС РФ у 2014 році зрадили присязі на вірність українському народові та перейшли на службу до ФСБ Росії. Пізніше підозрювані були призначені на різні посади слідчого відділу окупаційного  УФСБ Росії по Республіці Крим. Своїми діями та рішеннями вони сприяли реалізації політики держави-окупанта щодо переслідування проукраїнськи налаштованого населення півострова. 

Нагадаємо, вказані фігуранти також причетні до незаконного кримінального переслідування кримської журналістки Анни Андрієвської через її статті, де об’єктивно висвітлювалися події на території півострова. Задля психічного тиску на журналісту, «слідчі» проводили ряд обшуків за місцем її проживання, батьків та друзів. Були створені умови, за яких вона була вимушена залишити Крим.
Пізніше окупаційні правоохоронці «заочно повідомили про підозру» Андрієвській. За цими фактами, окупаційним працівника ФСБ було повідомлено про підозри за перешкоджання законній діяльності української журналістки (ч. 2 ст. 171 КК України) та порушення недоторканості житла (ч. 2 ст. 162 КК України).

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 553