Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
16.12.2022

«Ухвалення резолюції Генасамблеї ООН підтверджує єдність та підтримку України з боку усього цивілізованого співтовариства» - Ігор Поночовний

Вночі Генасамблея ООН ухвалила резолюцію «Ситуація з правами людини в тимчасово окупованій АР Крим та м. Севастополі, Україна».  А вже зранку Україна прокинулась від сирен та чергової масованої атаки. 

Майже 9 років світова спільнота є свідком того, як Росія нахабно підриває фундаментальні принципи міжнародного правопорядку. Окупувавши Крим та розв’язавши збройну агресію проти України, ця держава продемонструвала повну відсутність поваги до прав людини, територіальної цілісності суверенних держав та непорушності їх кордонів. 

Ухвалення резолюції вкотре підтверджує єдність та підтримку України з боку усього цивілізованого співтовариства. На жаль, щороку документ доповнюється новими фактами грубих порушень міжнародного права та прав людини на півострові зі сторони РФ як держави-окупанта.

Цьогоріч прокуратура автономії доєдналась до розробки резолюції, оскільки усі факти порушень прав людини зафіксовані в наших кримінальних провадженнях.  Мова йде про незаконні затримання, арешти та засудження на півострові. Зокрема, документ доповнений новими прізвищами - Богдана Зізи, Енвера Кроша, Еміра-Усеїна Куку, Галини Довгополої, Сервера Мустафаєва, Владислава Єсипенка, Нарімана Джеляла, Ірини Данилович та багатьох інших, кого російська «правоохоронна та судова» система незаконно затримала чи ув’язнила. Про це інформує керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний.

«Росія активно мілітаризує та асимілює молодь в Криму, здійснюючи «військово-патріотичне» виховання дітей, починаючи з дошкільного віку. За час окупації, на тотальній пропаганді ідей «руського міра» на півострові виросло ціле покоління дітей.

У цьому міжнародному документі також засуджено тиск на релігійні меншини. Російські окупанти переслідують прихильників Православної церкви України та мусульманських організацій. Також зафіксовані факти знищення та розграбування культурної й природної спадщини, проводяться незаконні археологічні розкопки» - наголосив Ігор Поночовний.

Сьогодні світ вкотре підтвердив прихильність у питаннях суверенітету, політичної незалежності, єдності та територіальної цілісності нашої держави. Силове захоплення Криму незаконне, а отже півострів і решта захоплених Росією територій мають бути повернуті Україні.

кількість переглядів: 595