Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
06.02.2023

Незаконні перельоти з РФ до окупованого Криму: прокуратура автономії повідомила про підозру гендиректору авіакомпанії «Сибір»

Прокуратура автономії повідомила про підозру генеральному директору російської авіакомпанії. Його підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України до окупованого півострова Крим (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з 2014 року обіймав посаду генерального директора підсанкційної в Україні «Авіакомпанії «Сибір». Використовуючи своє службове становище та маючи відповідний функціонал, підозрюваний організував злочинну схему, що полягала у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, з РФ на територію окупованого півострова Крим та у зворотному напрямку.

Регулярні рейси «Москва-Сімферополь-Москва» здійснювалися після закриття всіх повітряних пунктів пропуску через український держкордон, а також всупереч нормам міжнародного права та національного законодавства України. 

Під керівництвом підозрюваного російська авіакомпанія з 2014 по 2019 роки здійснила щонайменше 1226 рейсів до закритого Україною аеропорту «Сімферополь» та у зворотному напрямку.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 854