Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.02.2023

1,3 млн рублів з бюджету ворога: прокуратура автономії підозрює підприємця-колаборанта з Криму

Прокуратура Криму продовжує системну роботу зі встановлення колаборантів на окупованому півострові. Стаття 111-1 КК України (колабораційна діяльність) набрала чинності 15 березня 2022 року та дозволяє притягувати до відповідальності осіб, які співпрацюють з державою-окупантом. Кримчанам не варто вірити російській пропаганді, яка розповідає, що після деокупації півострова, українська правоохоронна система матиме на меті «покарати усіх». 

Нещодавно, прокуратура автономії повідомила про підозру ще одному підприємцю з Криму. Його дії кваліфіковано за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Чоловік, знаючи про окупацію півострова російськими збройними силами, відкрив на півострові сервісно-ремонтне підприємство.

Минулого року підозрюваний уклав декілька контрактів з окупантами: «адміністрацією міста Сімферополя» та «міністерством екології та природних ресурсів Республіки Крим».

За умовами договору його підприємство  надавало послуги з ремонту та технічного обслуговування оргтехніки, яка забезпечувала роботу окупантів. За це підприємство підозрюваного отримало понад 1,3 млн рублів з бюджету ворога (майже 700 тисяч грн).
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 


кількість переглядів: 1118