Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.02.2023

Прокуратура Криму спільно з правоохоронцями автономії блокували канал незаконного переправлення осіб через державний кордон України

Прокуратура Криму спільно з правоохоронцями автономії ліквідували схему незаконних пасажирських перевезень через державний кордон на окуповані території України та у зворотному напрямку. 

Організатору протиправної діяльності, підприємцю з Київщини та його спільнику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 332 КК України. 

У ході документування факту незаконного переправлення осіб через державний кордон України з використанням тимчасово окупованої території півострова Крим, правоохоронці виявили схему незаконних автобусних перевезень осіб з міста Києва до тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей, яка почала діяти після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. 

Організатор схеми та його спільник розробили маршрут, який пролягав через територію Польщі, Литви, Латвії та РФ. На власному сайті підприємець також пропонував поїздки за схожим маршрутом до окупованого Криму. 

За результатами проведення ряду обшуків, отримано докази його злочинної діяльності, зокрема, чорнові записи, бухгалтерську та службову документацію.

Досудове розслідування здійснюється ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі за процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, оперативний супровід - ГУ «І» ДЗНД  СБУ.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1458