Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
13.02.2023

У російським тюрмах померли українські політв'язні - Джеміль Гафаров та Костянтин Ширінг

Минулого тижня стало відомо, що у російських тюрмах померли українські політв'язні - Джеміль Гафаров, якого окупанти звинуватили у тероризмі, та  Костянтин Ширінг – йому росіяни інкримінували шпигунство на користь України.

Адвокати ув’язнених неодноразово наголошували на тому, що їхні підзахисні потребують належної медичної допомоги. Але усі звернення були проігноровані російськими окупантами. Такі дії ворога є порушеннями основоположних прав людини та міжнародного права.

9 років РФ та її окупаційна адміністрація використовує будь-які методи залякування кримчан на півострові. Ненадання медичної допомоги та погані умови тримання незаконно ув’язнених  українців – для росіян звичайна практика. 

До того ж у матеріалах прокуратури автономії зафіксовані численні факти катувань та жорстокого поводження з боку окупаційних правоохоронців. Такі системні порушення з боку країни-агресорки створюють непоправну шкоду здоров’ю та загрожують життю людей.

Нагадуємо, що органи правопорядку автономії розслідують кримінальні провадження за фактами незаконних обшуків, затримань вказаних громадян, а також у ряді інших правопорушень, зокрема, щодо переслідування кримчан на окупованому півострові (чч.. 1 та 2 ст. 146,  ч. 2 ст. 162 та ст. 438 КК України). 

кількість переглядів: 1301