Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.02.2023

Підтримка російської агресії: прокуратура автономії повідомила про підозру окупаційному муфтію мусульман Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозру Голові, підконтрольного окупантам, Духовного управління мусульман Криму та Севастополя. 

Після повномасштабного вторгнення, у вересні минулого року, окупаційний муфтій Криму почав активно закликати кримськотатарське населення підтримувати дії ворога. Виступаючи у ряді пропагандистських ЗМІ, він виправдовував окупацію півострова, позитивно висловлювався щодо  збройної агресії РФ, та загалом транслював «ідеї руського міра». 

При цьому, підозрюваний засуджував українську владу та представників кримськотатарського народу, які виступають проти окупації українського півострова.  

За свої «старання» муфтій був нагороджений медаллю «За доблестный труд» та орденом «За верность долгу» від так званої Республіки Крим.

Дії окупаційного кримського муфтія кваліфіковано як виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України) та колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Йому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.  

Оперативний супровід – ГУ СБУ в АР Крим.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено.


кількість переглядів: 1828