Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
22.02.2023

Закликав до геноциду українців: прокуратура автономії повідомила про підозру викладачу кримського навчального закладу

1111111111111111Прокуратура автономії повідомила про підозру доценту окупаційного Кримського Федерального університету ім. Вернадського. 

Підозрюваний здійснював пропагандистську кампанію проти України. У виступах, що транслювались на «кримському телебаченні», він підтримував дії держави-агресора, виправдовував злочини рашистів та закликав до геноциду українського народу.

При цьому у своїх промовах підозрюваний використовував звичний наратив російської пропаганди, що нібито українці не є «повноцінним народом».

Український етнос (який росіяни так завзято намагаються знищити) він порівнював з пухлиною та чумою, а денацифікацію називав основною метою російської агресії проти України. 

У такий спосіб цей «доцент», будучи публічною особою, що має вплив на аудиторію, виправдовував дії ворога та перетворював громадян України на легітимну та необхідну мішень для знищення. 

Дії підозрюваного кваліфіковано як:
  • колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України);
  • пропаганда війни (ст. 436 КК України);
  • виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України);
  • публічні заклики до геноциду (ч. 2 ст. 442 КК України).
Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. 

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено.


кількість переглядів: 1617