Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.02.2023

Прокуратура Криму підозрює ще трьох капітанів російських суден, які причетні до перевезення награбованого українського зерна

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя повідомила про підозри ще трьом громадянам РФ, які причетні до перевезення награбованого окупантами українського збіжжя. 

Підозрювані були капітанами суден «Сормовский-48», «Вера» та «Федор». У 2022 році вони здійснили неодноразове заходження до закритого морського торговельного порту «Севастополь», де завантажили свої судна пограбованим українським зерном.

Усвідомлюючи протиправність своїх дій, капітани періодично вимикали «AIS» (Автоматична ідентифікаційна система) та вносили до неї фіктивні відомості щодо курсу суден, які прямували нібито в порти РФ, а не в закриті морські порти окупованого півострова.

Дії підозрюваних кваліфіковано за фактом порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України). Капітанам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

В рамках цього кейсу прокуратура автономії вже повідомила про підозри окупаційному міністру «сільського господарства Республіки Крим», директору компанії-власниці кораблів РФ та 6 капітанам російських суден (ч. 2 ст. 332-1 КК України). Усі вони були причетні до перевезення награбованого зерна через окупований Крим.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1280