Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.02.2023

Ігор Поночовний: Ми продовжуємо системну роботу над збором доказів щодо кожного незаконно ув’язненого з Криму

Дев’ять років окупації Кримського півострова усі свої зусилля ворог спрямовував на дискредитацію та переслідування кримчан. Мішенню стають ті, хто не змирилися з беззаконням і терором.
 
Однак попри систематичні репресії, люди на півострові продовжують чинити спротив. Про це зазначив керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний у своєму виступі на заході до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. 

«Незаконно створені правоохоронна та судова системи працюють, як єдиний репресивний механізм для переслідування. Очевидні політичні статті, за якими здійснюють переслідування – це тероризм, екстремізм, шпигунство і сепаратизм. Однак є й неочевидні, коли активістам підкидають наркотики, зброю чи боєприпаси», - повідомляє керівник прокуратури.

Він наголошує, що списки політв’язнів постійно поповнюються і це буде відбуватися, доки територія півострова не буде звільненою від ворога. Зараз відомо про понад 180 політв’язнів з Криму, яких утримують окупанти, більшість із  них – кримські татари.  

«Ми продовжуємо системну роботу над збором доказів щодо кожного незаконно ув’язненого, що знаходить своє відображення у обвинувальних актах та вироках, - це якщо говорити про національний рівень. Стосовно міжнародного рівня - це формування доказової бази для Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду щодо вчинення окупантами воєнних злочинів та злочинів проти людяності на півострові. Це масштабна та кропітка робота у співпраці з громадськими організаціями», – інформує Ігор Поночовний. 

Окупанти довгий час намагались змістити фокус уваги та нав’язати наратив, що українці, зокрема, кримчани – «терористи» та «екстремісти».
Однак світ дізнався правду. Російська агресія проти України розпочалася з окупації Криму у 2014 році та триває уже дев’ять років.
 
Руйнування та смерті відбуваються по всій території України. Десятки тисяч загиблих і поранених, мільйони були вимушені покинути свої домівки.
 
Зло має бути покараним та знищеним, як на полі бою, так і на правовому фронті!

кількість переглядів: 1199