Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
28.02.2023

Ще трьом підприємцям з окупованого Криму повідомили про підозру у колабораціонізмі

Прокуратура автономії повідомила підозри ще трьом кримським підприємцям, які співпрацювали з державою-окупантом та забезпечували роботу ворога в окупованому Криму. 

Підозрювані розпочали господарську діяльність на півострові та уклали контракти з федеральними установами, що фінансуються з держбюджету РФ.

Зокрема, один із них, в рамках оборонного замовлення ворога та забезпечення програми озброєння, надавав послуги з технічного обслуговування та ремонту службового автотранспорту  окупаційного кримського МВС РФ. 

Підприємство під керівництвом іншого підозрюваного здійснювало технічне обслуговування та ремонт засобів для «Кримського лінійного управління МВС РФ на транспорті» так само в рамках оборонного замовлення держави-агресора.

Ще одна підозрювана  директорка фірми, поставляла продукти харчування для закладів охорони здоров'я «МВС РФ в Республіці Криму».

Їхні дії кваліфіковано за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Підприємцям загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено.


кількість переглядів: 1345