Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
20.03.2023

Після повномасштабного вторгнення ворога, процес зомбування дітей у Криму набрав ще більших обертів – Ігор Поночовний

Від початку окупації українського півострова, мілітаризація та примусова депортація (фактично викрадення) дітей у Криму має систематичний характер.
 
Про це в ефірі Єдині новини на телеканалі ICTV заявив керівник прокуратури Ігор Поночовний.

«З Криму розпочався весь цей процес, який окупанти тепер використовують на решті тимчасово окупованих територій України. Дітей привчають ідентифікувати себе громадянами росії і готують їх до захисту інтересів держави-окупанта.  Після повномасштабного вторгнення ворога процес зомбування неповнолітніх набрав ще більших обертів. До рядів «Юнармії» у Криму добровільно-примусово входять близько 29 тисяч дітей. До кінця 2024 року окупанти запланували прийняти до цього формування кожну десяту дитину, яка проживає на півострові. 

У Криму діє низка військово-патріотичних організацій. Серед цілей їхнього функціонування – «виростити покоління, здатне захищати російську вітчизну зі зброєю в руках». Усі протиправні дії окупантів там документуються та розслідуються прокуратурою автономії», – наголосив керівник автономії.

Також Ігор Поночовний звернув увагу і на незаконну депортацію дітей-сиріт з Криму.

«Наразі ми намагаємося встановити місцезнаходження цих дітей та провести подальшу ідентифікацію, зокрема, завдяки технології штучного інтелекту. Це досить складне завдання. Проте ми продовжуємо працювати та інформувати про ці факти воєнних злочинів окупантів прокурора Міжнародного кримінального суду», – повідомив він.

Інтерв'ю керівника прокуратури автономії Ігоря Поночовного - дивіться на нашому каналі у YouTube.


кількість переглядів: 1621