Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
05.04.2023

За державну зраду судитимуть ще двох депутатів з Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти стосовно ще двох кримських депутатів, які допомагали РФ окуповувати український півострів.

Встановлено, що у 2014 році обвинувачені, спільно з іншими депутатами Севастопольської міської ради, проголосували за підтримку ряду незаконних рішень уже нечинної на той час Верховної Ради АР Крим.

Мова йде про:
-    підтримку рішень ВР АР Крим про незалежність Криму та створення так званої «Республіки Крим»;
-    звернення до РФ з пропозицією прийняття м. Севастополя до складу РФ в статусі міста федерального значення;
-    перейменування Севастопольської міськради у «Законодавчі збори Севастополя». 

Зазначимо, що незаконне голосування було проведене задля приховання факту окупації півострова російськими збройними силами та з метою легітимізації дій Російської Федерації.

Надалі обвинувачені продовжили працювати в окупаційному органі «Законодавчі збори міста Севастополя», чим надавали допомогу РФ у проведенні підривної діяльності проти України.

Дії «чиновників» кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Їм загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в АР Крим.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду


кількість переглядів: 1043