Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.04.2023

Держзрада: прокуратура автономії повідомила про підозру керівнику окупаційної служби виконання покарань у Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозру окупаційному начальнику «Федеральної служби виконання покарань по Республіці Крим та місту Севастополю». Його дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст.111 КК України). Чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі.

Після окупації півострова російськими збройними силами, громадянин України зрадив присязі та прийняв пропозицію ворога обійняти посаду керівника одного з підрозділів кримської «Федеральної служби виконання покарань». А вже пізніше він став очільником цього відомства. У 2016 році за «заслуги перед окупантами» чоловік отримав звання «генерал-майора внутрішньої служби».

Отже, перейшовши на бік ворога в умовах збройного конфлікту, підозрюваний надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України, а також своїми діями та рішеннями сприяв становленню окупаційної влади РФ на півострові.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1297