Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
16.05.2023

За співпрацю з ворогом прокуратура автономії повідомила про підозри ще сімом особам з Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозри ще 7 колаборантам з Криму, які співпрацюють з окупаційними установами на півострові. Дії підозрюваних кваліфіковано за фактом колабораційної діяльності  (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрювані у 2022 році уклали контракти з окупаційними установами, які фінансуються з російського державного бюджету в рамках оборонного замовлення ворога.
 
Підприємці надавали послуги та поставляли товари для незаконно створених на півострові: прокуратури Криму, МВС, адміністрації Красноперекопського району та решті «установ». 

До прикладу, серед підозрюваних – директор та бухгалтер кримського підприємства «ФІРМА «ТЕС»», які поставляли паливо-мастильні матеріали для «кримського лінійного управління МВС на транспорті» на понад 5,7 млн російських рублів. 

Загалом за свою співпрацю з ворогом підозрювані отримали з держбюджету РФ понад 26,6 млн російських рублів (понад 12,2 млн грн).

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 


кількість переглядів: 1461