Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.06.2023

Незаконні пасажирські перевезення до окупованого Криму: підозрюється гендиректор ще однієї російської авіакомпанії

Прокуратура автономії повідомила про підозру ще одному генеральному директору російської авіакомпанії за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Слідство встановило, що підозрюваний обіймав посаду гендиректора у авіакомпанії «Уральські авіалінії» та організував схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України – з РФ на територію окупованого півострова Крим та у зворотному напрямку. Під його керівництвом з 2019 по 2022 рік було здійснено понад 24 тисячі рейсів з аеропортів Москви, Казані, Самари, Єкатеринбургу та Петербургу до закритого аеропорту «Сімферополь». Під час планування польотів компанія підтримувала координацію з російськими органами державного управління, зокрема Росавіацією.

Зазначимо, що регулярні рейси здійснювалися після закриття всіх повітряних пунктів пропуску через український держкордон, а також всупереч нормам міжнародного права та національного законодавства України.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється ГУНП в АР Крим та м. Севастополя. Оперативний супровід - ГУ "І" ДЗНД СБУ.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 774