Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.06.2023

Державна зрада: судитимуть трьох окупаційних міліціонерів з Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду ще 3 обвинувальні акти стосовно працівників МВС у Криму, які перейшли на службу до окупантів. Їхні дії кваліфіковано за фактом вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Спеціальним досудовим розслідуванням було встановлено, що після окупації Криму російськими збройними силами у 2014 році, обвинувачені зрадили присязі на вірність українському народу та перейшли на службу до ворога. При «новій владі» вони обійняли керівні посади у незаконно створених: «управлінні МВС Росії по м. Керчі», «Відділі МВС по Гагарінському району м. Севастополя» та «Міжмуніципальному відділі МВС Росії Джанкойський».

Своїми діями та рішеннями вони сприяли становленню та зміцненню окупаційних органів правопорядку на півострові, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 845