Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
03.07.2023

Співпраця з ворогом: обвинувальні акти щодо 13 кримських підприємців скеровано до суду

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти стосовно 13 підприємців з Криму, які співпрацюють з ворогом. Дії обвинувачених кваліфіковано за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Встановлено, що з 2022 року «бізнесмени» уклали контракти з окупаційними виправними установами, підрозділами російського МВС та адміністрацією міста Алушти. Частина замовлень здійснювалася підприємцями у рамках державного оборонного замовлення РФ, зокрема, постачання продуктів харчування, оснащення кабінетів технікою, обслуговування та ремонт обладнання.
 
Співпрацюючи з ворогом, обвинувачені спряли у забезпеченні належного функціонування окупаційних відомств на території півострова.  

Внаслідок злочинних дій загалом вони мають отримати з бюджету держави-окупанта майже 45 млн російських рублів (понад 18,5 млн грн).

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 983