Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
04.07.2023

Перехід на бік ворога: за державну зраду заочно судитимуть начальника окупаційної виправної колонії в Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного начальника виправної колонії – 1 по Республіці  Крим та м. Севастополю. Його дії кваліфіковано за фактом вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.
 
До окупації півострова обвинувачений обіймав посаду начальника Сімферопольської виправної колонії №102 та мав спеціальне звання майора внутрішньої служби. Відразу після захоплення Криму російськими збройними силами, він зрадив присязі на вірність українському народу та перейшов на службу до ворога. При «новій владі» обвинувачений очолив окупаційну виправної колонії – 1 по Республіці Крим та м. Севастополю.
 
Таким чином, «начальник колонії», перейшовши на бік ворога в умовах збройного конфлікту, надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України, а також своїми діями та рішеннями сприяв становленню окупаційної влади РФ на півострові шляхом безпосередньої участі у її роботі.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в АР Крим.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1045