Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
05.07.2023

12 років за держзраду отримав ще один депутат Верховної Ради АР Крим

За публічного обвинувачення прокуратури автономії 12 років позбавлення волі заочно отримав депутат Верховної Ради АР Крим IV скликання. Його визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Прокурори довели, що у 2014 році засуджений, спільно з іншими депутатами кримського парламенту, для приховання факту та легітимізації окупації півострова збройними силами РФ, проголосував за ухвалення ряду незаконних постанов. Мова йде про підтримання рішення щодо проведення «загальнокримського референдуму», який мав показати картинку «вільного волевиявлення кримчан», прийняття постанови «Про декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя», що передбачала входження Криму до складу РФ.

Всупереч постанові Верховної Ради України, якою повноваження депутатів парламенту автономії припинено, продовжуючи реалізацію злочинних намірів держави-окупанта, колишні депутати проголосували за ухвалення постанови про «Незалежність Криму» та «Правонаступництво Республіки Крим».

Надалі засуджений продовжив співпрацювати з ворогом, та взяв участь у позачерговому засіданні так званої «Державної Ради Республіки Крим», де проголосував за «Конституцію Республіки Крим». Пізніше на незаконно організованих окупантами виборах його було обрано депутатом Державної Ради Республіки Крим І скликання.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом прокуратури АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя

кількість переглядів: 1069