Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.07.2023

Незаконні рейси до Криму: підозрюються гендиректори двох російських авіакомпаній

Прокуратура автономії повідомила про підозру двом генеральним директорам російських авіакомпаній.
 
Встановлено, що громадяни РФ, перебуваючи на посаді гендиректорів авіакомпаній «Росія» та «Nordwind Airlines», організували схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України – з РФ на територію окупованого півострова Крим та у зворотному напрямку. 
 
Під їхнім керівництвом з 2018 по 2022 рік загалом було здійснено понад 10 тисяч рейсів з аеропортів 25 російських міст до закритого аеропорту «Сімферополь». Під час планування польотів компанії підтримували координацію з російськими органами державного управління, зокрема Росавіацією.
 
Зазначимо, що регулярні рейси здійснювалися після закриття всіх повітряних пунктів пропуску через український держкордон, а також всупереч нормам міжнародного права та національного законодавства України.
 
Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Їм загрожує до дев’яти років позбавлення волі.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1037