Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
13.07.2023

За перехід на службу до окупантів підозрюються ще двоє кримських силовиків

Прокуратура автономії повідомила про підозру ще двом кримським працівникам МВС, які перейшли на службу до окупантів. Їхні дії кваліфіковано за фактом вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Встановлено, що після окупації Криму російськими збройними силами у 2014 році, силовики зрадили присязі на вірність українському народу та перейшли на службу до ворога. При «новій владі» один із підозрюваних почав виконувати обов’язки начальника «Чорноморського відділу МВС Республіки Крим», інший – обійняв посаду начальника кримінальної міліції у тому ж «відомстві».

Своїми діями та рішеннями вони сприяли становленню та зміцненню окупаційних органів правопорядку на півострові, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду


кількість переглядів: 1107