Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.07.2023

Вчинив ряд тяжких злочинів під час активної фази окупації півострова: затримано кримського «самооборонівця» (ФОТО)

Прокуратура автономії спільно з поліцією Криму та Департаментом контррозвідки СБУ на Одещині затримали та повідомили про підозру учаснику незаконного збройного формування «самооборона Криму». 

«Самооборонівець» підозрюється у вчиненні державної зради, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також участі у незаконному збройному формуванні (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 260 КК України в редакції від 2014 року). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України наприкінці лютого 2014 року долучився до лав незаконного збройного формування «Самооборона Криму».

Разом з іншими учасниками НЗФ, підозрюваний був задіяний у охороні мітингів проросійських сил та блокуванні адміністративних будівель у місті Судак. Також «самооборонівці» патрулювали вулиці міста, здійснювали незаконні перевірки документів громадян України та обшуки транспортних засобів. Окрім того, «ополченці» охороняли «громадський порядок» під час проведення незаконного «референдуму» в Криму у 2014 році. 

Пізніше за свої «заслуги» перед окупантами «самооборонівець» отримав медаль «За захист Криму».
У подальшому, розчарувавшись в «ідеях руського міра» підозрюваний переїхав на материкову частину України де і був затриманий правоохоронцями автономії.

За результатами проведених обшуків за місцем проживання підозрюваного, виявлено та вилучено речові докази, що підтверджують його протиправну діяльність, в тому числі і медаль від окупантів. 

    
Наразі, судом задоволено клопотання прокуратури автономії та застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду


кількість переглядів: 896