Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.07.2023

Робота на окупантів: у колабораційній діяльності підозрюються двоє кримських депутатів та голова виборчої комісії

Прокуратура автономії повідомила про підозру у колабораційній діяльності двом окупаційним кримським чиновникам та голові незаконної виборчої комісії на півострові (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

У 2022 році двоє підозрюваних балотувались від партії «Єдина Росія» як кандидати у «депутати» по Джанкойському та Красногвардійському виборчих округах. Обидва були обрані до так званої «Державної Ради Республіки Крим». Згодом одна із чиновниць обійняла посаду заступниці голови «Комітету держради Криму по аграрній політиці та розвитку сільських територій».

Ще одна підозрювана під час тих самих незаконних виборів у 2022 році зайняла посаду «голови дільничної виборчої комісії однієї з виборчих дільниць» на півострові. До цього, з 2014 року, вона активно сприяла окупантам та працювала в «адміністрації м. Джанкой».

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 


кількість переглядів: 1046