Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
21.07.2023

За держраду заочно судитимуть полковника міліції з Криму, який перейшов на бік окупантів

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника управління громадської безпеки ГУ МВС в АР Крим, який перебував у спеціальному званні полковника міліції. Його дії кваліфіковано за фактами вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Обвинуваченому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Встановлено, що під час окупації українського півострова ЗС РФ, правоохоронець зрадив присязі на вірність українському народу та перейшов на службу до ворога. При «новій владі» він обійняв посаду так званого начальника управління МВС Республіки Крим. 

Своїми діями та рішеннями він сприяв становленню та зміцненню окупаційних органів правопорядку на півострові, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Сеастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1998