Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
24.07.2023

Позбавляла українців права власності на земельні ділянки в Криму: підозрюється колаборантка з Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозру 33-річній громадянці України, яка добровільно зайняла посаду в одному з окупаційних судів Криму. Її дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 2 ст. 111) та колабораційна діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Жінці може загрожувати довічне позбавлення волі – це максимальна межа покарання за вказані дії.

Встановлено, що у 2022 році підозрювана стала «суддею» незаконно створеного Керченського міського суду Республіки Крим. 

На своїй посаді вона здійснювала правосуддя за законодавством ворога та ухвалювала рішення про позбавлення українців права власності на земельні ділянки. Свої незаконні дії «суддя» мотивувала тим, що громадяни України на території окупованого півострова – «іноземці» і не мають права володіти власними земельними територіями. Хоча окупанти не мають на це законних підстав.

Своїми діями громадянка України сприяла зміцненню окупаційного режиму шляхом безпосередньої участі у функціонуванні незаконно створених судових органів на півострові. 

Спеціальне досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 2922