Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.07.2023

Незаконне переправлення військовозобов’язаних через держкордон – викрито та повідомлено про підозри групі осіб (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури автономії викрито та повідомлено про підозри групі осіб, які організували канал незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку (ч. 2 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі. 

За даними слідства, житель Київщини розробив схему з переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон, використовуючи свої зв’язки в одному з благодійних фондів. Підозрювані підшукували охочих скористатися такими «послугами», займалися збором необхідних документів в тому числі шляхом їх підробки. 

За 5,5 тисяч доларів США чоловіків призивного віку оформлювали водіями волонтерських вантажівок громадської організації. Потім їх персональні дані вносили до електронної системи «Шлях», що давало підстави для виїзду за межі України. Скористались такою схемою близько 300 осіб, більшість з яких не повернулась. 

Під час обшуків правоохоронці виявили кошти, комп’ютерну техніку яка використовувалась для підробки документів, незаповнені бланки та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність підозрюваних. 
Учаснику схеми обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 214 700 грн (максимально можлива за вказаний злочин).

Щодо організатора – клопотання про обрання аналогічного запобіжного заходу знаходиться на розгляді суду. 

Слідчі дії тривають. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в АР Крим та м. Севастополі за оперативного супроводу ГУ «І» ДЗНД СБУ.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя

кількість переглядів: 6969