Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
31.07.2023

Перехід на бік ворога: до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього керівника управління ДСНС в Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника управління ГУ ДСНС в АР Крим. Його дії кваліфіковано за фактом вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році обвинувачений зрадив присязі на вірність українському народу та перейшов на службу до ворога. При «новій владі» він став керівником незаконно створеного управління ГУ МНС Росії на півострові. Надалі обвинувачений продовжив рухатися «кар’єрними сходами» в окупаційних органах цивільного захисту. У 2021 році він був призначений на посаду так званого міністра надзвичайних ситуацій Республіки Крим. 

Своїми діями та рішеннями обвинувачений сприяв становленню та зміцненню окупаційних органів на півострові, а також надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 8727