Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
01.08.2023

Ціна співпраці з ворогом: прокуратура автономії повідомила про підозри ще 14 бізнесменам з окупованого Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозри ще 14 колаборантам з Криму, які співпрацюють з окупантами на півострові. Дії підозрюваних кваліфіковано за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Встановлено, що підозрювані, починаючи з 2022 року, постачають товари та забезпечують роботу низки окупаційних адміністративних та силових структур на півострові, які фінансуються з російського держбюджету в рамках оборонного замовлення ворога. Зокрема, підозрювані співпрацюють з управліннями міністерств надзвичайних подій та внутрішніх справ по Криму, їх структурними підрозділами, а також незаконно створеними прокуратурою міста Севастополь і військовою прокуратурою Чорноморського флоту.

Загалом за свою співпрацю з РФ підозрювані отримали з держбюджету РФ понад 41 млн російських рублів, що дорівнює вартості понад 150 дронів моделі DJI MAVIC 3. 

Спеціальне досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 9045