Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.08.2023

Підозрюється пілот російської компанії «Уральські авіалінії», який здійснював незаконні рейси до окупованого Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозру пілоту російської компанії «Уральські авіалінії». Його дії кваліфіковано як незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Підозрюваному загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Встановлено, що чоловік обіймає посаду командира повітряного судна у компанії «Уральські авіалінії». З 2018 до 2022 року він регулярно та незаконно переправляв пасажирів через державний кордон України – з РФ на територію окупованого півострова Крим та у зворотному напрямку. Загалом ним було здійснено понад 100 рейсів із закритого аеропорту «Сімферополь» до російських аеропортів Москви, Санкт-Петербургу та Єкатеринбургу та у зворотному напрямку.

Польоти здійснювалися після закриття Україною усіх повітряних пунктів пропуску через український держкордон, а також всупереч нормам міжнародного права та національного законодавства України.
Раніше прокуратура автономії повідомила про підозру гендиректору авіакомпанії, у якій працює вказаний пілот. 

Спеціальне досудове розслідування здійснюється ГУНП в АР Крим та м. Севастополя.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 9074