Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.09.2023

Прокуратура Криму підозрює ще одну пособницю держави-окупанта, яка збирала кошти для армії ворога

Прокуратура автономії повідомила про підозру 43-річній громадянці України, яка проживає в окупованому Криму та регулярно збирає кошти на потреби російських військових. Її дії кваліфіковано як пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Слідство встановило, що підозрювана організовувала збори коштів на потреби російських окупаційних військ, які воюють проти Сил оборони на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Жінка розміщувала відповідні пости у соцмережах, що заборонені в Україні, а зібрані кошти використовувались для придбання техніки, зброї, амуніції для ворога тощо. 

Загалом, підозрювана обіймає посаду помічника «депутата» незаконно створеної Ялтинської міської ради та входить до політичної партії «Єдина Росія». Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 2212