Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
13.09.2023

За держзраду судитимуть 7 керівників окупаційних підрозділів міліції з Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти стосовно 7 колишній начальників кримських відділів МВС України. Їхні дії кваліфіковано за фактами вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Обвинуваченим загрожує до 15 років позбавлення волі.

Після окупації півострова російськими збройними силами, силовики зрадили присязі на вірність українському народу. Будучи начальниками різних відділів МВС України в АР Крим, вони перейшли до незаконно створеного «МВС по Республіці Крим».

При окупаційній владі вони обійняли посади так званих керівників незаконних:
- управління МВС Росії по місту Севастополю;
- відділу поліції Залізничного управління МВС Росії по місту Сімферополю»;
- відділів МВС Росії по Первомайському, Ленінському, Красногвардійському, Совєтскому районах РК, а також місту Армянську.

Своїми діями та рішеннями обвинувачені сприяли становленню та зміцненню окупаційних органів «правопорядку» на півострові, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 3983