Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.09.2023

Підтримує війну та закликає до ліквідації української влади: повідомлено про підозру кримському «політику»

Прокуратура автономії повідомила про підозру «керівнику ради соціалістичної політичної партії «Справедлива Росія – Патріоти – За правду» у Криму, який проводить інформаційну діяльність на шкоду безпеці України в інтересах держави-окупанта.
 
Слідство встановило, що після повномасштабного вторгнення РФ, підозрюваний через власні соціальні мережі почав поширювати матеріали з підтримкою війни в Україні. Він виправдовував проведення незаконного псевдореферендуму у 2022 році, порівнював політичний устрій в Україні із фашизмом та закликав до ліквідації української влади.
Дії «політика-блогера» кваліфіковано як:
- дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України);
- посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України);
- виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 4594