Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
20.09.2023

Прокуратура автономії повідомила про підозру гендиректору пропагандистського медіахолдингу ТРК «Крим» - найбільшому "кремлівському рупору" на окупованому півострові

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя повідомила про підозру генеральному директору окупаційного медіахолдингу «Телерадіокомпанія Крим». До ТРК входить 16 проросійських ЗМІ, зокрема, найбільші «кремлівські рупори» тимчасово окупованого півострова: «Перший кримський», «Крим 24» та інші «медіа».
 
На своїй посаді підозрюваний бере активну участь у проведенні політичних та інформаційних заходів задля підтримки збройної агресії РФ. Також здійснює пропагандистську діяльність та просуває російські наративи, впливаючи у такий спосіб на свідомість мешканців окупованих територій. 
 
Підозрюваний розповсюджує матеріали із закликами до насильницької зміни встановленого в Україні конституційного ладу та зміни меж її державного кордону.
Загалом, після окупації півострова російськими збройними силами, підозрюваний обіймав різні керівні посади на телеканалах «Перший Кримський», «Неаполь» та радіо «Лідер». Також чоловік працював так званим заступником міністра інформації та зв’язку Криму.
 
Дії підозрюваного кваліфіковано як:
- дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України);
- посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України);
- колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України);
- виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 4594