Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
22.09.2023

У держзраді підозрюється колишній начальник Державної екологічної інспекції в АР Крим

Прокуратура автономії повідомила про підозру за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада) колишньому начальнику Державної екологічної інспекції в АР Крим. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Встановлено, що після окупації півострова російськими збройними силами, підозрюваний почав співпрацювати з ворогом. У 2015 році чоловіка призначили на посаду так званого «заступника начальника управління екологічного нагляду Південно-Кримського регіону-завідувача відділу екологічного нагляду м. Ялта-старшого державного інспектора Республіки Крим», де він працює донині.

Таким чином, своїми діями та рішеннями підозрюваний сприяв становленню та зміцненню окупаційної адміністрації на півострові, та надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 4149