Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
25.09.2023

Штурмував «Азовсталь»: до суду скеровано обвинувальний акт щодо військового РФ з Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 30-річного жителя Криму, який вступив до окупаційних військ ворога. Його дії кваліфіковано за фактом вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Обвинуваченому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Слідство встановило, що у 2020 році кримчанин підписав контракт та добровільно пішов служити в армію ворога. Після цього обвинувачений отримав звання старшого матроса та ввійшов до складу 810-ї окремої гвардійської бригади морської піхоти Чорноморського флоту військово-морського флоту ЗС РФ з постійним місцем дислокації у місті Севастополі.

Після повномасштабного вторгнення РФ, у складі армії держави-окупанта, він брав активну участь у бойових діях проти українських Сил Оборони. Зокрема, виконував «завдання» ворога із захоплення позицій українських захисників на «Азовсталі». 

Тоді російські військові знищували інфраструктуру підприємства, вбивали мирних громадян, до того ж, під час боїв у бомбосховищах заводу переховувалися цивільні жінки з дітьми.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 3565